Takketale

Okei, først og fremst så blir vel ikke dette akkurat en takketale. Mere et blogginnlegg hvor jeg snakker om masse minner, små eller store, mange eller få, men likevel minner som fremdeles ligger i bagasjen min, og som jeg vil takke for. Altså gode minner, hvor det ligger en handling eller lignende som har hjulpet meg der og da, i ettertid, eller som rett og slett bare er fint å tenke på.


Det som er meningen med dette innlegget, er å gjøre deg klar over hvordan du oppleves for folk (her: meg) og observant over de små tingene, som du har gjort, som kanskje ikke betydde en ting for deg, som du kanskje ikke la merke til at du gjorde en gang, men som betydde mye for et annet menneske, i dette tilfellet: meg. Så om det skulle være noe budskap med dette, så blir det vel; stå på, du er et godt menneske.

 

Jeg må si jeg har tenkt å skrive dette innlegget lenge. I flere uker har jeg kommet på flere og flere navn og hendelser jeg måtte takke for, fordi det er så veldig mye jeg vil takke for. Det er så mye jeg er takknemlig for. Det skal derfor sies at det kommer til å variere med mengde tekst jeg kommer til å skrive om de forskjellige individene, men ikke se på det som at de det står mye om er mere verdt for meg, vær så snill. Det skal heller sies, at de som betyr mest for meg, er de det er vanskeligst å skrive mye om, simpelthen fordi det er så mye, at jeg ikke vet hvor jeg skal starte engang. Men dere vet hva dere betyr for meg, så det har vel ikke så mye å si.

 

Så, om du vil, er det bare å bla nedover til du ser navnet ditt. Har jeg sendt deg en link til dette innlegget, er sjansen stor for at det står skrevet om deg her.

 

 

 

 

Mormor, for å starte enkelt vil jeg takke for alle ullsokkene og bakelsene du har servert meg oppigjennom årene. Guri om jeg savner mormors bakels og hjemmelagde syltetøy.. heldigvis har jeg en del par, tror det er 4-5 par med varme ullsokker, strikket med flittige hender og et godt hjerte som holder meg varm om vinteren, igjennom kalde netter, og når jeg er syk. Jeg vil også takke deg for alle gangene du har satt meg på fanget ditt og kalt meg gullklumpen (selv om det ikke akkurat er aktuelt for meg å sitte på fanget ditt nå lenger ;) ), og også for at du har bært over med min intenst overdrevne interesse for dine lebestifter. Vet ikke hvor mange ganger jeg har brukt de, for så å komme ut på verandaen om somrene, fylt med skyld, men også fryd over at jeg har følt meg vakker. Jeg vil takke deg for gode, varme og kloke ord som du har sendt i min retning når det har vert nødvendighet for det. Jeg vil takke for all informasjonen du har gitt meg om slekta vår, og stedsnavn, selv om det, helt ærlig, for det meste har flydd inn ene øret, og ut det andre. Likevel setter jeg pris på at du tok deg tiden til å i det minste prøve.

 

Morfar, med deg så vil jeg først og fremst takke for den lette stemningen du skaper rundt deg, du later til å alltid være i godt humør, og det er tydelig at du er en klok mann, med et glødene hjerte, som jeg er stolt over å kunne kalle min morfar. Senest i sommer sa du noe til meg, som jeg ikke kan få takke deg nok for føler jeg, og det var det at jeg må alltid høre på meg selv, og ikke bry meg om hva andre sier og syns, og det var utrolig godt for meg å få høre fra deg. Du synger og du forteller om ting som jeg finner svært spennende, så vel som interessant. Og du har det glimtet i øyet når du ler. Det liker jeg. Takk for at du er en varm kosebamse som passer på oss.

 

Moster Ingvild, det som kanskje er viktigst for meg å takke for nå, er alle bilturene vi har hatt frem til nå. Hvor vi har delt, snakket og lyttet. De tre månedene i 9.klasse hvor jeg fikk være hos dere, og fikk være en del av deres innerste familie. Og at du ikke har behandlet meg som et lite uforstående barn. Og takk for gode måltider oppe hos dere.

 

Moster Malmfrid, takk for at du tok meg inn i hjemmet ditt de helgene i 9.klasse hvor det trengtest. Takk for at du lot meg bo hos dere den uka jeg jobba i tr.heim. Takk for at jeg fremdeles får komme og overnatte hos dere når det trengs. Takk for at jeg får føle meg velkommen hos dere. Takk for alt vi har ledd av. Alle kveldene med en kopp te og film, og turene inn i byen hvor vi har handlet etc. Jeg har alltid følt meg veldig velkommen hos deg, og dere. Og det at du klarer å få folk rundt deg til å føle seg så hjemme, det er en egenskap jeg setter stor verdi i. Takk for det!

 

 

Helge Birkeland, takk for at du delte dine opplevelser og ditt liv med meg, og fortalte meg så mye om musikk, takk for at du likte musikken jeg hadde å tilby deg, og takk for invitasjonen hjem til deg og din familie i Oslo, skal prøve å komme en gang! Takk for den fine bussturen.

 

Ingebjørg, det var en gang på facebook at du sa jeg var en av de du faktisk syntes det var morsomt å snakke med, det betydde mye for meg å få den form for erkjennelse, takk for det! Og takk for den gangen du ble med meg på apoteket. Takk for at du er en så åpen person, som det er så lett, så vel som godt å snakke med. Jeg er så takknemlig for å ha deg som en del av familien min.

 

Mann i England, takk for at du ga meg den snøballbamsen som ropte "HAPPY NEW YEAR!" når jeg klemte på den. 

 

Ingrun, (når det kommer til deg og søstra di, så er det litt vanskelig å takke dere en og en for alt, ettersom vi har gjort så mye sammen, så det jeg takker dere for, hver for en, gjelder i stor grad beggeto) Takk for at du er så morsom og deg selv. Jeg beundrer deg for det. Du er virkelig en kreativ og orginal sjel, som ikke er redd for å være seg selv, og takk og lov for det, for du er virkelig morsom. Så mye rart som du kan gjøre. Takk for de gangene vi lekte gjemsel i mørket, og alle filmene vi har snakket om å lage, så vel som lagd. Takk for en barndom med deg i den, trampolinen, teselskap i dukkehuset på Moe, 123-klubben. Takk for at du satt med meg på bussen når vi dro til skolen sammen, og takk for julegaven. Jeg liker den koppen.

 

Asbjørg, takk for alle gangene vi har sittet å jammet til langt ut på natt, alle gangene jeg har fått overnatte hos deg i byen, alle de dype og lette, løse og faste, samtalene vi har hatt, alle hemmelighetene vi har delt. 123Klubben, lekene vi har lekt, alle musikkfremføringene vi har hatt. Takk for at jeg fikk være med deg når jeg gikk i 8.klasse, og du gikk i 10.klasse, selv om du ser på det som en selvfølge så er det noe som betydde noe for meg. Takk for at du har evnen til å være åpen mot alle, og takk for eventyrlysten din. Takk for at du på mange måter er inspirerende. Og ja! Takk for at du deler de nye sangene du har skrevet med meg, de er så fine, og jeg blir like overrasket hver gang over at du klarer å komme opp med melodiøse sanger, som er spennende, med en fin tekst som rimer og ikke er overfladisk. 

 

Heidi, takk for alle minnene vi har fra alle turene vi har gått på sammen. Det er så mye vi har snakket om, og vert igjennom på de turene. Så og si alt fra a til å, og takk for at vi ikke har mistet kontakten.

 

Ida, takk for tiden vi hadde sammen fra 5- 7'ish. All den bekymringsløse latteren, og alle påfunnene. Det er en tid jeg aldri kommer til å glemme. For den var så god, at jeg fremdeles kan tenke tilbake på den, og bli varm om hjertet. Du klarte virkelig å få meg til å glemme alle bekymringer de gangene. Takk for at vi var sammen sånn.. hele tiden. Takk for at du stoler på meg.

 

Dama som stakk piercingen min, takk for at du masserte meg etterpå, når jeg var kvalm og svimmel, slik at jeg ikke lenger var kvalm og svimmel

 

Eirin, takk for at vi var bestevenner i så mange år. Jeg vet jeg lot det forfalle, men jeg var for ung til å egentlig se konsekvens av handlinger. Takk for den gangen vi hadde badet, og løpte rundt i sirkel etterpå med hånduk rundt oss, og kalte det en lek. Takk for de gangene vi klatret i det treet på tomta deres. Alle kattene jeg har fått kost med. Da vi så titanic. Eller den gangen vi skulle overnatte i hagen min, men alt endte i fiasko og regn. Det var egentlig ikke så koselig å våkne om natten, og finne ut at vi var kliss våte. Men likevel, takk for alle årene vi hadde sammen som bestevenner.

 

Jani, det er så rart å tenke på at fra 8-9ish så tålte jeg deg ikke i det heletatt. Det som er aller merkeligest å tenke på er grunnen til at jeg ikke tålte deg: Vi var så like. Vi hadde lik humor og sånn, og det var grunnen til at jeg ikke tålte deg. På ett eller annet vis ble det snudd på hodet i 10.klasse, og guri hvor jeg er glad for det. Jeg vil takke deg for tiden vi hadde sammen i Oslo, på hotellet, i det deilige rommet. Jeg vil takke deg for at du ble med meg på Taste of China, at du ble med å smakte sushi, at du ble med på Neo Tokyo, og generelt sett var med på det jeg fant på. Tusen takk for det, og takk for at du har en så morsom personlighet! Også takk for at jeg fikk overnatte hos deg den gangen jeg kom fra Oslo, til Kvernberget, og ikke hadde noe sted å overnatte!

 

Hotellet vi overnattet på i Oslo, takk for at vi fikk et så fint rom!

 

Stine Beate, deg vil jeg takke fordi du så og si var det nærmeste jeg hadde følt å komme en ordentlig, real venn på den tiden. Den gangen vi skulle på søvasslia, og du spurte om vi skulle dele rom, takk for det. Den gangen du kom med hjemmelagd marsipan til meg før en tentamen uten at jeg hadde spurt om det.. wow, jeg ble skikkelig sjokkert jeg, og klarte nesten ikke slutte å snakke om det i ettertid, mangemange takk for det. Det var en tredje ting jeg også ville takke deg for, men det har jeg vist glemt nå... jaja. Takk for det også! Takk for at du er den du er, og at du får folk rundt deg til å føle seg viktige. At de betyr noe. Og i det heletatt faktisk eksisterer.

 

Marthe, takk for den gangen da vi var små, typ 4.klassinger, og hadde likens genser, og derfor lekte magiske søstre i pausen!

 

May Linda, takk for at du i 1.vgs kalte meg din bestevenn, jeg ble så sjokkert der vi gikk over fotballbanen at jeg ikke viste hva jeg skulle si. Ingen hadde kalt meg det på en lang stund. Takk for det. Jeg vil også takke for alt vi har funnet på. Som å gå rundt om kring klokken 4 om natta, for så å se på en film etterpå. De gangene vi har overnattet utenfor rommene våre, slik som nå sist uke, når vi natta under trappa, eller når du natter over på rommet mitt etter at vi har sett en skummel film, eller i fjor, når vi skulle sove ute, men akkurat den natta, skulle det bli storm, så vi våkna klissvåte om natta, og måtte sove i stua inne. Takk for alle gangene vi har bakt rare ting sammen, senest den kubæsjen, og alle gangene du har blitt med meg til Kviteseid bare fordi JEG trengte å dra inn dit. Takk for at du snakker med meg om ting. Takk for at du er så godt et menneske. Takk for at du får meg til å føle meg viktig, takk for at du får meg til å le, og alle andre til å le. Takk for våre fine photoshoots, takk for at jeg får leke med håret ditt, takk for at jeg får sminke deg. Takk for at du har en helt fantastisk humor, som er temmelig unik. Takk for at jeg får bli med dere på hytta deres. Takk for at du liker måten jeg regner matte på. (Svar1 + Svar2 = Svar 3.  Svar 3 delt på Svar1= Svar 4 etc.) 

 

Edith, takk for at du spiser grøt, takk for at du kommer inn på rommet mitt avogtil bare fordi du vil, takk for at du er flink til å lytte, selv om det jeg sier ikke er viktig, takk for at du ikke skjønner sarkame. Takk for at du bryr deg så mye om vennene dine. Og takk for at du blir med å se på filmer. Takk for at du prøver å vekke meg til frukost på søndagene, og takk for at vi har de samme programfagene.

 

Marianne, takk for at du er åpen mot oss på fløya, og prøver, selv om dette ikke var slik du så for deg året her. Takk for at du venter på meg når vi går over plassen og de andre går fra meg, du aner ikke hvor mye det betyr.. sånn.. seriøst.. det betyr mye! Takk for at du tar med mat ned til meg når jeg spør om det, uten å spørre spørsmål ved det, takk for at du er morsom og easygoing, altså lett å prate med. Takk for at du noen ganger kommer innom rommet mitt, når du har lagd deg frukostblanding til kveldsmat, bare for å henge. Og takk for at jeg fikk ordne deg til ballet!

 

Den eldre damen på bussen, takk for at du syntest at det lilla håret mitt var fint. Det syns jeg var en veldig åpen instilling av deg. 

 

Inger, tusen hjertelig takk, for at du er så godt et menneske, og tvers igjennom søt. Lager de søteste gaver jeg kan tenke meg, altså.. de gavene du lager.. og at du gir noen du nesten ikke kjenner en gave, bare fordi de nevner at de har lyst på en gave.. jøss. Takk for at du er så uselvisk, og tenker så mye på andre. Takk for at du banker i veggen, når jeg banker i veggen. Takk for at jeg fikk sukker fra deg, og mye annet bakevarer.

 

Astrid, takk for at jeg får melk fra deg. Takk for at du tar med mat ned til meg. Takk for at vi fikk bo sammen i fjor, selv om du sikkert mener det var noen problemer med det, hvilket jeg stort sett ikke gjør (antakeligvis fordi det var jeg som var problemet, så rotete som jeg er) for selv om det var problemer, så må jeg si vi var en temmelig god fit. Takk for at du ble med å spilte gitar ute i gresset i solnedgangen, den gangen like etter at skolen hadde starta i 1.vgs. Takk for at du er så klengete og liker å holde hender. Takk for at du ler av filmer, selv om det gjør at jeg av og til blir skremt av deg. 

 

Synnøve, tak for din eksepsjonelle humor. Tidligere nevnte jeg humoren til Ingrun, og i likhet med henne, har du også en herlig humor, som jeg misunner deg. Finner det vanskelig og ikke le når jeg er med deg. Og takk for de gangene vi har spilt wii på rommet ditt. Takk for måten du reagerer på når du får en pensel i øret. Selv om vi ikke nødvendigvis finner på så mye sammen, så skulle jeg helt ærlig ønske at vi fant på mer. Takk for batteryn som jeg fikk, selv om det var mer som saft, så ble jeg utrolig glad, takk for den. Jeg setter veldig mye pris på deg, og liker å være sammen med deg, det er så uanstrengt og lett. Å! Og takk for at du er smart, slik at du kan svare på spørsmål i timen hvor ingen andre kan, slik at det egentlig blir kjempekleint, men så kommer du å bare redder dagen for læreren, og alle andre elever som sitter duknakka og er livredd for å bli valgt til å svare. Takk for det.

 

Mari, takk for at du er så skjønn og åpen mot mennesker. I likhet med Inger, er du også søt tvers igjennom. Nå har ikke jeg sett hvilken type gaver du gir vekk, så jeg vet ikke om de er søte eller ikke, men jeg har på følelsen av at alt du berører blir søtt. Takk for dine meninger, og at du deler de i Engelsktimen, og takk for at du kler deg så bra! Awyeeeee. Takk for at du har delt ditt sympathy sprinkle med meg. Takk for at du syns det er deilig å bli pjusket i nakken! Og takk for at du har en så behagelig atmosfære at du sikkert kan få en drage til å mæle bare de kommer innen en radius på 10 meter. 

 

Ragnhild, 1.vgs etter at Andrea sluttet, så kom du bort til meg og sa jeg bare kunne være med dere om jeg ville. Det var noe jeg hadde hørt før, oppigjennom årene, altså at jeg bare kunne henge med den og den personen om jeg ville. Det jeg også hadde opplevd, var at de egentlig ikke mente det så veldig, og at det bare var noe de sa for å være trivelige. Men når det kom til da du sa det, var det annerledes. Ettersom jeg trodde det ville være lik som alle andre ganger noen hadde sagt det til meg, fant jeg ut at det ville være like greit å gi opp å prøve før jeg hadde starta. Det jeg da altså erfarte med deg, var at du virkelig mente det. For det du gjorde, var å altså faktisk ta kontakt med meg, og sørge for at jeg ble med, slik at jeg selv slapp å ta initiativ til det. Og at du ga meg den tryggheten, når alt jeg hadde holdt meg fast i som en trygghet hadde slutta, de ga meg så mye. De gav meg selvsikkerhet og glede. Og det vil jeg virkelig takke deg for. Jeg vet ikke om du engang husker at du sa, og gjorde det for meg. Men uansett så håper jeg at du alltid vil fortsette å være så hærlig mot andre mennesker!

 

Kine, takk for at du er en så ærlig, morsom og spontan person. Jeg tenker fremdeles regelmessig tilbake på den gangen du overnattet til meg, den gangen jeg overnattet til deg, og den gangen vi overnattet på gjestegåreden på Aure. Jeg husker tomatsuppe, taco, neglelakk på mobilene, ute å gå med is klokken 4 om natten, bading sammen med Anne, farging av hår, overdrevent sminke, sikle som niagra falls, morrangretten hund, mor som tror vi sniffer sånn luktspray som man sprayer ned dasset med, hjerteråning på nettby, og sovne på rumpa mi. Jeg vil takke deg for at du har gitt meg slike gode minner, og at du fikk meg til å føle meg så velkommen sammen med deg.

 

Farfar og farmor, takk for at jeg alltid føler meg så hjemme hos dere. Takk for at dere forteller meg så mye om livet deres, takk for alle brevene, og bildene dere sender. Det betyr så utrolig mye for meg. Takk for at dere er så smarte, og så takknemlige for deres gode naboer. Takk for at jeg aldri kjeder meg et sekund når jeg er med dere to!

 

Eiliv, som oftest, så syns jeg det er lettest å bli kjent med folk over nett, altså via facebook, og slik var også dette tilfellet, men det som også var, var at du også tok kontakt med meg. Hvilket jeg egentlig ikke hadde opplevd så mye før. Jeg er så veldig glad for at jeg ble kjent med deg den korte tiden du gikk på skolen her, for du er en kjempekoselig person. Slik som at du ringte meg på julaften og sa god jul, det er ikke sikkert det betydde så mye for deg, men for meg så var det veldig koselig, og fullstendig uforventa. Og at du kjøpte pocky til meg i fjor, ettersom det er svert vanskelig for å meg å få tak i det selv. Alt i alt, så vil jeg egentlig bare takke deg for at du er en åpen, og awesome person som får andre til å føle seg bra. Takk!

 

Asbjørn, takk for at du er en så fantastisk lærer, som oppmuntret oss og forstod oss!

 

Ellen, takk for at du ble min venn, og at du fremdeles bryr deg, selv om jeg ikke er ditt ansvar lenger!

 

Therese, jeg husker den perioden da vi var skikkelig gode venner. Du skulle være med meg hjem en gang, og så skrev vi det vi syntes virket som veldig realistiske kjærlighetsbrev fra en mann til mamma, i håp om å spleise dem. Det var så morsomt, og det er så vittig å tenke tilbake på nå. Takk for det.

 

Mamma, med deg så aner jeg ikke hvor jeg skal starte. Det er så mye, at om jeg skal takke for alt, må jeg først og fremst finne en logg over alt du har sagt og gjort for meg i snart 18 år, (hvilket dessverre ikke eksisterer) for så å skrive en lang bok, som vil være uinteressant for de fleste. Men du skal vite det, at om du noen gang kjøpte en gave til meg, som jeg ikke ble glad for, men istedet for ble mere glad for en gave jeg fikk fra noen andre som ikke stod meg like nær som deg, så beklager jeg om det må ha gjort vondt. Det var ikke meningen. Så klart er jeg takknemlig for alt du har gitt meg, og alt du kommer til å gi meg. Ikke bare snakk om gaver. Her er det også snakk om intellektuelle samtaler, meningsutvekslinger, og opplevelser. Du er så viktig for meg, at det å innbille seg et liv uten deg, virker meningsløst. Men om jeg skal takke for én ting, så vil jeg takke for alle reisene våre. Du har lært meg mye, og jeg har fått sett og opplevd mye. Som Peru, India, Italia, Frankrike, England, og det har gitt meg mye. Og selvsagt vil jeg takke for din uendelige moderlige kjærlighet til meg, og vit at den er like stor fra min side. (Hvilket du forhåpentligvis allerede har skjønt)

 

Og for dere som evt. Føler dere glemt (ikke at dere kommer til å se dette) fortvil ei, jeg skrev dette klokken 3 om natten, og som dere sikkert vet, er det ikke så lett å få hjernen til å funke optimalt om natten. Takk til dere også. Dessuten var ikke dette ment som ett typisk: «åååå, jeg elsker deg sånn, og du betyr så mye for meg, og nussnuss, vil aldri miste deg» blabalbalbalabbalbablabl!!!! innlegg. Dette ble skrevet fra den dypeste ærlighet, og som en påminnelse til deg om at du er fantastisk, og at det du gjør er bra. Med tanke på hva du og jeg egentlig har betydd for hverandre oppigjennom årene, tenk hva du betyr for de som står deg nærmest..  

 

 

Takk.

2 kommentarer

14.05.2013 kl.00:50

Du er helt fantastisk. Jeg ringer deg i morgen når du minst forventer det. Jeg elsker deg.

- Asbjørg

moster Ingvild

14.05.2013 kl.01:29

Fridamor, så nydelig. Du er heldig som ble skapt til å være deg.

I helga prøvde jeg å finne plass til å kjøre bort til deg. Du skal vite at vi snakka om det og prøvde.

Om noen dager treffes vi :). Det blir kanskje 17. mai i Mjosundet for hele gjengen :)))).

Klem:)

Skriv en ny kommentar

Kane Enak

Kane Enak

17, Kristiansund

Seriøst om meg? Jeg vet ikke... folk sier til meg, det de sier til alle andre også at vi kommer til å gjøre noe stort her i livet, men bare det å leve er stort. (Dessuten er det ikke rom for 7 milliarder presidenter/konger/qqqq) For en dame som vasker i en butikk, gjør noe stort for de som går der, de slipper å gå og vandre i skitt, og ekle lukter (andre enn de som kommer fra varene) så da burde vi takke denne damen. Men vil det da si, at jeg egentlig bare kommer til å bli vaskedame? Jeg, tror nok det.